SENETLE EV

Senetle Ev Nasıl Alınır? Şartları Nedir?

Senetle Ev Alma: Ev sahibi olmak, hepimizin hayallerini süsleyen önemli bir konudur ve kişi kendi evinin rahat, konforlu ortamını tercih etmektedir. Kiradan kurtularak, ev sahibi olmak ya da yatırım yapmak isteyen kişiler, senetle ev nasıl alınır konusunu merak etmektedirler. Ev alma konusunda tercih edebilecekleri yöntemlerden bir tanesi, ev alırken senet yapma şeklinde olabilmektedir.

Son derece önem arz eden bu konu ile alakalı olarak dikkatli olunması gerekmektedir. Senetle ev alma isteğinizde kararlı ve emin iseniz, konu ile alakalı bilmeniz gereken bütün detayları öğrenmeniz gerekmektedir. Ödeme süresinin uzun yıllar sürebileceğini ve senetlerin gününde, eksiksiz ve tam olarak ödenmesi gerektiğini bilmenizde fayda var.

İçindekiler

Senetle Ev Alma Kuralları

Senetle ev satın alabileceğiniz güvenilir bir firma bulmanız halinde, satıcı ile yapacağınız sözleşme ile kurallar belirlenir ve hazırlanan senetler, her iki tarafın atacağı imzalar ile kesinleştirilir.

Senet Üzerinde Ödeme Miktarı Olmalı

Senet kullanılarak ev alınması durumunda, ödeme yapılması için belirtilen para miktarı tek tek yazılmış olmalı ve ödeme yapılması gereken fiyat, senet üzerinde belirtilmesi gerekmektedir.

Yapılan senet doğrultusunda, ödemelerin, aylık ödeme şeklinde belirlenmiş olmasına dikkat edilmeli ve aynı zaman da ise ödemiş olduğunuz senetleri, muhakkak geri almalısınız.

Geri aldığınız senetleri oldukça iyi muhafaza etmelisiniz ve farklı kişilerin ellerine geçmesine engel olmalısınız, aksi taktirde başınızın derde girebileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Ödeme Sabit Bir Noktada Yapılmalı

İstediğiniz evi senet kullanarak satın almak istemeniz halinde, ödemeleriniz tamamlanana kadar evinizin taksitlerini satın almış olduğunuz firmaya ödeyeceğinizden, firmanın güvenilir olup olmadığını araştırmanız gerekmektedir.

Alınmak İstenen Evin Yapı Ruhsatı Bulunmalı

Beğenerek almak istediğiniz konutun proje aşamalarını takibe almalı ve binanın yapı ruhsatının bulunduğuna dair belge olduğuna dair emin olmalısınız.

Bütçeye Göre Senet Miktarı ve Vadesi Belirlenmeli

Alınmak istenilen evin satış aşamasında, senet ile ödenecek miktar belirlenirken, bütçenize en uygun ödeme şeklini belirlemeli ve bu doğrultu da isabetli kararlar alarak hareket etmelisiniz.

Taksit miktarının makul seviyelerde bulunmasına dikkat edin ve ciddi bir anlaşma yaptığınızı ve ödeme yapılamaması halinde sorumluluğunuzun ne olabileceğini öğrenin.

Gelişebilecek herhangi bir aksilik durumunda ödeme konusunda ek süre talebinde bulunun. Senetle ev alma durumunda, faiz söz konusu olmayacağından ekstra bir maliyetin altına girmezsiniz.

Senetleri Noter de Onaylatın

Yaptığınız sözleşme şartlarını dikkatli okumalı, sözleşme üzerinde bilginiz haricinde farklı bir şey yazılmasına engel olmalı ve bu durumun önüne geçebilmek için yapılan senetler noter onaylı olmalı.

Evi İnşaat Olarak Alacaksanız Bitirme Sigortası Sorulmalı

Almayı istediğiniz evin inşaat halinde olması halinde, inşaatın bitirilmesi açısından sigortası bulunması gerektiğini bilmeniz ve bu doğrultu da hareket ederek kontrol sağlamanız gerekmektedir. Projesi yapılmış, fakat henüz inşaata başlanılmamış yapıları tercih etmemeniz önem taşımaktadır.

Kat İrtifakı Bulunan Konut Tercih Edilmemeli

Senetle ev alma konusunda istediğiniz eve yatırım yapmadan önce, kat irtifakı bulunup bulunmadığı araştırılmalı, olması halinde yatırım fikrinden vaz geçilmesi gerektiğini unutmamalısınız. İstediğiniz tüm özellikleri karşılayan ev ve güvenilir firma bulmanız halinde faiz olmadan, senet karşılığında ev alarak ekstra bir yükün altına girmemiş olursunuz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı